Takaisin etusivulle

Elämäkerralliset kirjasidokset


Talon näköinen kirja Kaikilla meillä on tarina kerrottavana. Oikeastaan monta tarinaa, monia muistoja, tuntoja, tunnelmia, monia mahdollisia elämänkulkuja, sekä toivottuja että toteutuneita.

Teen tilauksesta elämäkerrallisia sidontoja eli sidon kirjaksi asiakkaan tarinan. Kirjan sisältö voi olla asiakkaan itse kirjoittama kertomus elämästä, muodossa tai toisessa: se voi olla lapsuudesta alkava kronologinen elämäntarina tai kokoelma muistikuvia, päiväkirjamerkintöjä, tärkeitä aiheita ja vaiheita. Teksti voi olla proosaa tai runoa, sanoja voi olla vähän tai paljon. Sanat voivat olla omia tai toisten sanomia ja kirjoittamia tärkeitä sanoja. Tekstin voi kirjoittaa käsin tai se voidaan kirjoittaa tekstinkäsittelyohjelmalla ja taittaa samoin kuin painetussa kirjassa. Kirja voi sisältää tekstin ohella valokuvia, piirustuksia, vaikkapa näytteitä käden töistä. Yhteen elämään ja kertojaan mahtuu monenlaista, ja kaiken voi sitoa yksiin kauniisiin kansiin, kirjaksi, jonka voi säilyttää arteenaan tai antaa lahjaksi.

Myös kirjan ulkoasu kertoo. Kaikki materiaalivalinnat sivujen ja esilehtien paperista kansien päällystämiseen kankaalla, paperilla, nahalla tai huovalla valitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Kanteen voi tehdä syvennyksen valokuvaa tai muuta kuvaa tai koristetta varten. Kuvan voi myös tulostaa kankaalle. Mielikuvituskaan ei aseta rajaa!

Asiakkaan niin halutessa voin toimia elämäkerturina. Voin koota ja kirjoittaa elämäntarinan päiväkirjamerkinnöistä, haastattelemalla asiakasta ja hänen läheisiään. Ennen kirjansitojaksi ryhtymistäni tein tutkimustyötä, tutkin ihmisten henkilökohtaisia elämän ja uran kertomuksia. Keräsin kertomuksia sekä haastattelemalla että kirjoitetuista lähteistä. Väitöskirjani yhteenveto on julkaistu sähköisenä, sitä voi lukea täällä. Nyt voin hyödyntää kertojakokemustani asiakkaani elämäkerturina. Elämäkerrallisen kirjasidoksen hinta sovitaan tapauskohtaisesti. Kysy lisää sähköpostilla, muut yhteystiedot löydät täältä.

Haluaisitko sittenkin sitoa kirjasi itse omaan tahtiisi, ajan kanssa ja hartaudella? Voit varata ajan ja tulla Kirjavillaan sitomaan ja saamaan opastusta tarvitessasi. Neuvot saatuasi voit tehdä monet työvaiheet kotona.

Voin myös toimia aktiivisena, empaattisena kuulijana tarinalle, jota olet sitomassa, silloin koko Kirjavillan idea toteutuisi täydellisimmin. Käsillä tekeminen on aina terapeuttista, hoitavaa. Käsityön kautta voi aktivoida ja käsitellä muistoja, joille pelkät sanat eivät riitä. Myös oman tarinan kokoaminen ja jakaminen toisen kanssa hoitaa ihmistä. Olen koulutukseltani ekspressiivisen taideterapian ohjaaja ja voin ohjata kirjan syntyä myös tietoisen terapeuttisesti. Terapiakoulutuksen ohella hyödynnän sekä käsityön ja kirjansidonnan ammattitaitoani, kokemustani kertomusten tutkijana ja teoreetikkona että alkuperäistä lääketieteellistä koulutustani, toimin ikään kuin vastaanottavana kirjansitojana. Lue lisää terapeuttisesta kirjansidonnasta täältä ja ekspressiivisestä taideterapiasta tästä linkistä (tai sivun ylävalikon linkeistä).

Ota yhteyttä (ks. yhteystiedot sivun yläreunan linkistä) ja tule käymään, ensimmäinen tapaaminen tai tutustumiskäynti on maksuton. Kirjansitojan vastaanotolla käynti maksaa 42 € - 70 €/tunti riippuen siitä, sovitaanko käynnin sisällöksi kirjansidonnan menetelmällinen ohjaus, elämäkerrallisen kirjasidoksen perinpohjainen suunnittelu ja toteutus vai kerronnan ja sidonnan terapeuttisia elementtejä hyödyntävä työskentely.

Kirjavilla toiveilla ja ideoilla varustettuna tervetuloa!

Sivun ylälaitaan