Takaisin etusivulle


Teen pieniä, koruiksikin sopivia kirjoja sekä jälleenmyyntiin että tilauksesta. Olen vähän omapäinen liimojen suhteen... Sekä vaaliakseni vanhan ammattini perinteitä että ekologisista syistä käytän perinteisiä kirjansitojan liimoja, jauhoista keitettyä liisteriä ja nahkaliimaa, joka on hyvin samantyyppinen aine kuin hyytelöimisaine liivate. Pikkukirjoista osa (satukirjat, haitarialbumit) on liimattu pelkällä liisterillä, toisten selkään on käytetty liimaa. Kerrothan tilatessasi, jos et halua kirjassasi käytettävän eläinperäistä liimaa, voin tarvittaessa vallan hyvin liimata kirjan selän tavallisella PVA-liimalla.

Kaikkia kirjakoruja voit tilata suoraan Kirjavillasta, ks. yhteystiedot. Kuvia klikkaamalla näet pikkukirjat suurempina.

Satusia, pikkuisia satukirjoja Satusia - pikkuisia satuja päivä-, ilta- ja yökäyttöön on noin 2,5 x 3,5 cm suuri ihan oikea satukirja, Kirjavillassa kirjoitettu, taitettu ja kirjaksi sidottu. Sen viisi satusta kertovat omana itsenä olemisesta ja unelmiin uskomisen tärkeydestä niin lapsille kuin aikuisillekin. Kirjaan kuuluu nyöri, josta uskon unelmiin voi ripustaa kaulaan, kantaa mukanaan. Nahkakantisia Satusia on myynnissä ekokampaamo Oranssissa. Huovalla päällystettynä niitä voi ostaa suoraan Kirjavillasta. Satusista kaikkein pikkuisin kuuluu näin:

pieni peikko
katsoi kuvaansa vedessä
ei huomannut perhosta joka laskeutui
risuisen pään laelle
näki vain vedessä päähänsä saamansa siivet
kiljaisi riemuissaan ja lähti lentoon
lensi minne mieli

Jos haluaisit Satusia vähän isompana kirjana, kurkista tänne!

puutarha-aiheinen pieni kirja Samanlaisella ja -kokoisella kaksikantisella koptisidoksella, nahalla tai huovalla päällystettynä, olen tehnyt pieniä sarjoja toistakin kirjaa. Sen tekstin Jordband och själsvingar, suomeksi Maasi teillä sielun siivin, on kirjoittanut ruotsalainen Susanne Bergman. Poimin elämän ja puutarhan rinnastavan runomuotoisen tekstin Uppsalan kasvitieteellisen puutarhan näyttelystä kesällä 2008, suomensin rakkaalle puutarhasta elävälle ystävälle syntymäpäivälahjaksi ja luvan saatuani sidoin pikku kirjoiksi myyntiin.


Monta pikkukirjaa pieni korukirja Aikakirja. -Näissä pikku kirjoissa ei ole paljoakaan järkeä. Kirja on kooltaan noin 2 x 3 cm, silti siinä on kaikki, mitä isommassakin hienossa käsinsidotussa kirjassa: siihen on lyöty taive, kapiteelinauhat on ommeltu käsin, ja selän päällys voi olla nahkaa. Kirjan tekemiseen menee aikaa, mutta ajattelen, että käyttämäni aika sitoutuu kirjaan, joka koko olemuksellaan muistuttaa hitauden tärkeydestä. Kaiken kiireen keskellä on autuasta tehdä jotakin, jota ei ohjaa tehokkuus ja ajan säästö, vaan tekeminen itse. Tämän pikku aikakirjan kuuluu olla juuri tällainen, ja aikaa on kylliksi. Kirjaan voi kirjoittaa vaikkapa tärkeitä ajatuksia, joita tulee aina mieleen silloin, kun on aikaa!Huovalla päällystetty kirjakoru Huovalla päällystetty kirjakoruHuopakirjakoru. Tämän kirjan koko on noin 3,5 x 3,5 cm. Kirja on kokonaan käsin tehty ns. irtokansimenetelmällä, kannet on päällystetty itse huovuttamallani huovalla. Kirjan sivut ovat tyhjät, joten sinne voi kirjoittaa omia tärkeitä asioitaan. Kirjassa on ripustuslenkki, johon voi pujottaa esimerkiksi nahkanauhan ja laittaa kirjan kaulaan muistuttamaan… niistä tärkeistä asioista! Voit esittää väritoiveen.

Pieni 
valokuva-albumi Haitarialbumi Valokuva-albumi koulu- ja kaverikuville. Pieni albumi (4 x 5 cm) on tehty japanilaisella haitaritekniikalla. Kuvan albumi on päällystetty nahalla ja itse huovutetulla huovalla. Mekanismin ansiosta albumin voi avata ja sulkea ja se pysyy hyvin kiinni. Albumin voi ripustaa kaulaan koruksi, jossa tärkeiden ihmisten kuvat kulkevat mukana. Tässä tapauksessa olen käyttänyt nauhana käytettyä silikonista insuliinikatetria, mutta nahka- tai puuvillanyöri voisi sopia paremmin…Seuraavat kirjat ovat uniikkikappaleita. Teen vastaavia tilauksesta, otathan yhteyttä, jos olet kiinnostunut! Yhteystiedot löydät täältä.Pieni väitöskirja Väitöskirja sisältäTämän tulitikkulaatikon kokoisen väitöskirjan tein lahjaksi väittelijälle. Kirjaan on taitettu katkelmia väitöskirjatekstistä. Kirja on päällystetty nahalla, kannen koristelu ja kirjan nimi on painettu kullalla.
Päivä- ja yökirja, esimerkiksi korvakoruiksi sopiva kirjapari, jotka on päällystetty huovalla päivän ja yön sävyyn. Kirjoille tekemäni rasia on samalla kirje ystävälle, joka sai nämä kirjat 40-vuotispäivälahjaksi.
Kirjavillakääty KirjavillakäätyTämä kääty oli yhden kesäloman tuotos. Kesään kuuluvat kukat ja kirjat… Opettelin tuona kesänä tekemään "kukkapalloja", lasihelmistä tai kristalleista tehtäviä helmipalloja. Kristallit varsinkin kimalsivat kesäauringossa huumaavasti. Yhdistin käätyyn myös huopahelmiä niin, että sain koko vuodenkierron: talvi jää niskan taakse, helmipallot merkitsevät kesää, kuten kukat ja kirjat. Kääty herättää huomiota aina, kun laitan sen kaulaani!

Sivun ylälaitaan